zaterdag 22 november 2008

motor in de garage.

Ik heb een motor en die staat mooi en droog in de garage. Alleen als ik de motor eruit wil halen ben ik enorm aan sleuren en trekken. Niet heel erg handig. Vanochtend heb ik een plateau gemaakt van de aanrechtbladen die eerder vervangen zijn (niet alles meteen weggooien), en 3 kleine transport-tableautjes verkrijgbaar bij de praxis voor 10 euro per stuk. Ik was bang dat 60 cm niet genoeg zou zijn om de motor op zijn standaard te laten staan, en heb dus een plateautje wat laten uitsteken, was achteraf niet nodig. Goed om je te realiseren dat het tableau erg beweeglijk is op het moment dat je de motor erop rijdt, veranker het aan de voor- en achterkant. Als de motor er eenmaal opstaat en je versnelt zal het plateau veel sneller wegschieten dan de motor (wet van impuls denk ik). Zorg ook bij wegrijden dat het tableau aan de achterkant gezekerd is.

blazeds

Last week I tried downloading blazeds to get it to work with flex, I compiled the source and followed the documentation to build it. However as usual the adobe documentation was not up to date: Here's what I had to do on mac (ox tiger).

  • Could not load definitions from resource net/sf/antcontrib/antcontrib.properties. Solution download ant-contrib from sourceforge, and select ant-contrib from the package. Store the obtained jar in /Developer/Java/apache-ant-1.7.0/bin/lib. And do sudo ln -ns /Developer/Java/apache-ant-1.7.0/bin/ant /usr/bin/ant to make a symbolic link.

  • Permgen error. Gave export ANT_OPTS="-XX:MaxPermSize=512m", which does the trick

  • some of the files ant generates can not be removed, making ant main to fail. I had to "sudo ant main" to make it all work..