woensdag 5 maart 2008

firefox, hetnet, netmail en delete

Op het werk (en thuis ook, eigenlijk alleen mac os x) kan ik alleen firefox gebruiken omdat alle opties op IE ongedaan zijn gemaakt. Nu heeft de firefox variant van netmail geen multiple select om items weg te mikken, wat het voor netmail van hetnet allemaal wat tijdrovend en rsi gevoelig maakt.
Een korte zoektocht op internet leverde echter de volgende url op
Helaas nog niet helemaal geschikt om op hetnet te gebruiken maar wel bijna: Ten eerste sleep de button die daar staat naar de bookmark balk van firefox, of klik gewoon nieuw bookmark aan onder bookmarks.
zet nu in de url van deze bookmark (te bereiken via "properties")

javascript:(function(){ function toggle(box){ temp=box.onchange; box.onchange=null; box.checked=!box.checked; box.onchange=temp; } var x,k,f,j; elements=window.frames["viewer"].document.forms; for (k=0; k<elements.length; ++k) { f=elements[k]; for (j=0;j<f.length;++j) if (f[j].type.toLowerCase() == "checkbox") toggle(f[j]); } })();

Als je nu deze bookmark kiest worden alle checkboxes getoggled, de bookmark kan ook in de bookmarkbar worden geplaatst, en is dan meteen te gebruiken.
Ik vermoed dat het ook voor Safari werkt maar daar heb ik net te weinig ervaring mee, mijn eerste poging faalde, helaas.

1 opmerking:

Peter zei

kijk eens op https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/1419 waar je een add-on kunt installeren om in firefox een nieuw tabblad te openen met explorer functionaliteit. Na installatie onder menu optie 'extra' de instellingen van de add-on wijzigen, waarbij je aan kunt geven dat https://www.netmail.nl/* standaard explorer gebruikt in firefox. Dan heb je ook alle functionaliteiten van outlook webaccess. Wel moet explorer aanwezig zijn op je machientje.